Saime Ceramiche

Saime ceramiche

SAIME-t (Società Anonima Industrie Materiali Edili) 1938-ban a Sassuolo-i Due Madonne kerületben alapította a Gambigliani Zoccoli család, amely a Siliprandi család részéről megvásárolta egy társaság részét, amelyet eredetileg a Rubbiani család alapított a tizenkilencedik század közepén.

A Gambigliani Zoccoli család – Padoa úr mérnök szakértelmével együtt – kifejlesztette az első porcelán kőedény gyártást, amelyek innovatív alagútkemencékkel helyettesítették a régi Hoffmann kemencéket.
A második világháború alatt Saime szinte teljesen elpusztult a bombázás által. A hatvanas évek közepén Saime Sassuolo központjától Maranello-ba költözött, ahol jelenleg található. Az 1987-es vállalati válság után Saime-t a Riwal csoport átvette, és később a kerület egyik legnagyobb és legtermékenyebb üzemévé vált.

2007-ben a SAIME az egész Riwal-csoporttal (amely akkoriban az Alfa és a San Prospero Lux márkákat is tartalmazott) a Casalgrande Padana csoport részévé vált. A legutóbbi akvizícióval a SAIME márka elnyelte a SAN PROSPERO márkát, miközben a telephely radikális átalakulásának folyamata megkezdődött a Maranello gyárban, amely 10 év alatt szinte minden berendezés frissítéséhez vezetett (összesen kb. 50 millió euró berendezések és építési munkák). A végleges üzemfelújítások 2017-ben befejeződtek, amely magában foglalta a kerámia lapok innovatív gyártósort is.

Ma a Maranello üzem a Casalgrande Padana csoport egyik vezető üzeme, ami nagy méretű csempékre szakosodott. Jövőbeni fejlesztésük egy kerámia lapok gyártására szánt, napi összmennyiségű 15.000 négyzetméter kapacitású üzem, amely szintén belső vágó- és feldolgozó rendszerrel van felszerelve.

A legújabb beruházások célja a SAIME márka megerősítése azáltal, hogy bővíti kínálatát mind a hagyományos anyagok, mind a piac leginnovatívabb anyagai számára.

Saime csempék, burkolatok