Flaminia

Flaminia

A Flaminia élvonalbeli technológiát megtestesítő rendszereket használ. A második generáció – az alapítók fiai – átvették a vállalat vezetését. Továbbra is gyártottak olyan innovatív termékeket, amelyek ötvözték az eredeti dizájnt és az új technikai megoldásokat. 2004-ben Giulio Cappellinit nevezték ki művészeti igazgatóvá, és közös projektek sorozatát nyitotta meg fiatal és jól bevált tervezőkkel egyaránt: a Ceramica Flaminia a legváltozatosabb tervezési tapasztalatok konvergenciapontjává vált, és azt állíthatta, hogy ő a szaniterek gyártója a legtöbb tervezővel.

A gyártás terén a kihívás az volt, hogy csúcsminőségű termékeket hozzanak létre, miközben a költségeket megfelelő szinten tartják, a munkavállalók szakmai képességeinek és a technológiai innováció nyújtotta lehetőségeknek a teljes kihasználásával.

Még akkor is, amikor a válság javában volt, a vállalat soha nem hagyta abba az új technikai és stilisztikai megoldások keresését kerámiatermékei számára. A közelmúltban olyan híres olasz tervezőkkel, mint Alessandro Mendini és Paola Navone, valamint a nemzetközi, például a Nendo stúdióval és a Jasper Morrison-nal folytatott együttműködés bizonyítja, hogy a Flaminia folytatni kívánja a teljes egészében Olaszországban gyártott szanitereket, abban a hitben, hogy ilyenek jellemzőit a piac teljes mértékben értékeli.